Top 10 bezienswaardigheden in Japan

Top 10 bezienswaardigheden Japan feature image 01

Samenvatting Artikel

Bezoek je Japan? Deze 10 plekken mag je zeker niet overslaan

Ga jij naar Japan binnenkort en ben je benieuwd welke 10 plekken in Japan je zeker niet mag overslaan op jouw vakantie? Wij zochten uit wat de top 10 bezienswaardigheden in Japan zijn en hebben ze voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en neem dit lijstje mee naar Japan!

1. Atomic bomb dome – Hiroshima

De atomic bomb dome kun je vinden in Hiroshima op het Japanse hoofdeiland Honshū. Dit is een gebouw dat nadat de atoombom gevallen is, alsnog is blijven staan. Wanneer je een groot liefhebber van geschiedenis bent – en dan met name de tweede wereldoorlog, dan is dit een plek die je zeker niet mag overslaan.

2. Kasteel Himeji

Kasteel Himeji staat ook wel bekend als het mooiste kasteel van Japan. Dit kasteel heeft een prachtige witte kleur en heeft haar originele staat behouden. Ook is dit prachtige kasteel omgeven door kersenbomen. Wanneer deze bomen in bloei staan, waan je je in een echt sprookje. Kasteel Himeji moet je je dan ook zeker gaan bekijken als je in Japan bent.

Kasteel Himeji

3. Kyoto

Kyoto is ook wel de plek waar je de meeste kans hebt om een geisha tegen het lijf te lopen. Deze vind je vooral in de wijken Pontocho en Gion. Het kan echter ook zijn dat je leerling geisha’s tegen zal komen. Deze worden ook wel ‘meiko’s’ genoemd. 

4. Gouden Paviljoen – Kyoto

Ben je in Kyoto en heb je geprobeerd wat geisha’s te spotten, dan moet je zeker ook even langs het Gouden Paviljoen. Dit is een prachtig gouden gebouw en is een zeer populaire bezienswaardigheid in Japan. 

Gouden Paviljoen Kyoto

5. Koya San

Koya San is zeker de moeite waard om te bezoeken. Zeker in combinatie met een overnachting in een tempel. Hier kun je eventueel ‘s ochtends het ochtendgebed bijwonen, wat een unieke ervaring schijnt te zijn. 

6. Mount Fuji

Mount Fuji is de hoogste berg van Japan. Deze berg heeft een hoogte van wel 3.776 meter. Het is mogelijk om in de zomermaanden de Mount Fuji onder begeleiding of alleen te beklimmen. Mocht je geen klimmer zijn, dan is deze berg ook als bezienswaardigheid een echte aanrader. De Mount Fuji is namelijk een van de mooiste bergen die er zijn. 

Tip: bezoek de Fuji berg op een dagtrip vanuit Tokio.

7. Crow’s castle – Matsumoto

Het Crow’s castle van Matsumoto werd in de zestiende eeuw gebouwd. Dit kasteel is pikzwart en wordt daarom Crow’s castle genoemd. Het kasteel heeft een vrij moderne uitstraling terwijl het dus al eeuwenoud is. Zeker de moeite waard om te bezoeken.

8. Niseko

Ben je dol op wintersporten of ski je graag, dan zal je je in Japan zeker vermaken. Dit doe je in het skigebied Niseko. Dit gebied kun je vinden op het eiland Hokkaido, in het dorpje Nagano. Dit dorpje is zeer bekend van de Olympische Winterspelen uit 1998. 

9. Shonan beach

Dol op zwemmen? Dan moet je zeker Shonan beach bezoeken. Van hieruit kun je ook eenvoudig Kamakura bezoeken. Hier vind je in de zomermaanden vele surfers en andere strandgangers.

10. Zenko-ji

Zenko-ji is een prachtige boeddhistische tempel. In de binnenste kamer van deze tempel is er een trap die naar een compleet donkere kamer toe leidt. Iedere bezoeker kan in deze kamer naar een sleutel zoeken en deze aanraken, waarna ze zullen genezen en verlichting zullen bereiken. Althans, dat is de bewering.

Welke bezienswaardigheden wil jij graag zien?

Recente blog artikelen

Treinpasse hoe werkt het feature image 01
Treinpassen, hoe werkt het?
Treinpassen in Japan, hoe werkt dit eigenlijk?
welke eilanden heeft Japan feature image 01
Welke eilanden heeft Japan?
Ben jij benieuwd welke eilanden Japan zoal heeft? Japan beschikt over vier prachtige eilanden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Elk eiland is weer uniek en heeft een geheel eigen sfeer. In dit artikel kom je meer te weten over deze vier eilanden van Japan en wat hun kenmerken zijn. Lees snel verder en ontdek welke mooie eilanden je zeker moet bezoeken als je naar Japan reist.
De bekendste Japanse gerechten feature image 01
De bekendste Japanse gerechten
en jij benieuwd wat de bekendste Japanse gerechten zijn?
Wat te doen in Tokio feature image 01
Wat te doen in Tokio?
Ga je naar Tokio en ben je benieuwd welke plekken je zeker niet mag overslaan als je deze toffe stad bezoekt? In Tokio is volop te zien en te doen. Reden genoeg voor ons om uit te zoeken welke bezienswaardigheden je echt gezien moet hebben. In dit artikel vertellen wij je welke toffe dingen er zoal in Tokio te zien en te doen zijn. Ben jij al nieuwsgierig? Lees dan snel verder en ontdek meer!
Wat te doen in Kyoto feature image 01
Wat te doen in Kyoto?
Ga jij Kyoto binnenkort bezoeken en ben je benieuwd wat hier allemaal te doen is? Kyoto heeft vele bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Om die reden hebben wij de beste bezienswaardigheden in Kyoto voor je op een rijtje gezet die je zeker niet over mag slaan. Lees snel verder en ontdek wat er zoal te doen is in Kyoto.