Wat te doen in Kyoto?

Wat te doen in Kyoto feature image 01

Samenvatting Artikel

Bezoek je Kyoto? Dit is er allemaal te doen

Ga jij Kyoto binnenkort bezoeken en ben je benieuwd wat hier allemaal te doen is? Kyoto heeft vele bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Om die reden hebben wij de beste bezienswaardigheden in Kyoto voor je op een rijtje gezet die je zeker niet over mag slaan. Lees snel verder en ontdek wat er zoal te doen is in Kyoto.

Ga naar de Nishiki Market

Ben je in Kyoto, dan moet je zeker de Nishiki Market bezoeken. Dit is een van de meest bekende en populaire markten in Japan. De Nishiki Market is een lange overdekte straat met vele kraampjes en trekt dan ook veel toerisme aan. Loop je wat verder de kraampjes af, dan zal je steeds meer lokale bewoners treffen. Proef eens het lekkere street food dat hier verkrijgbaar is of ga eten bij een van de restaurants in de zijstraten. 

Bezoek de verschillende tempels

In Kyoto bevinden zich meer dan 2.000 tempels. Het is dan ook zeker de moeite waard om een of meerdere tempels te bezoeken. Zo is de Kinkaku-ji Tempel (ofwel de Gouden Tempel) een van de meest bekende tempels van Kyoto. Ook de Tenryu-ji Tempel is zeker een bezoekje waard.

Bezoek Kyoto Ramen Street

Ben je op Kyoto Station, dan kun je op de 10e verdieping hiervan Kyoto Ramen Street vinden. Dit is een echt paradijs voor ieder die dol is op Japanse noedels. Op Ramen Street kun je voor weinig geld noedels eten. Ieder restaurant heeft weer zijn eigen soort noedels, waardoor deze straat zeker niet snel zal vervelen en je er meerdere keren kunt eten. Heb je zin in lekkere noedels, dan mag je Kyoto Ramen Street zeker niet overslaan. 

Bezoek het bamboebos

Het bamboebos is misschien wel een van de meest bekende bezienswaardigheden van Kyoto. Je kunt het bamboebos vinden in de wijk Arashiyama. Dit is ook wel het groene deel van Kyoto. Je zal er veel toeristen tegenkomen en het bos is minder uitgestrekt dan je zou verwachten. Echter is het zeker de moeite van het bezoeken waard, want wat is het bamboebos toch mooi!

Bezoek Gion

Bezoek als je in Kyoto bent ook zeker de wijk Gion. Kyoto is ook wel de stad waar de geisha’s zich bevinden en in de wijk Gion heb je de meeste kans om er ook echt een te treffen. De wijk bestaat voor het grootste deel uit restaurants, nachtclubs en theehuizen. Heb wel wat geduld als je een geisha wilt zien, want ze zullen zich niet altijd in vol ornaat over straat voortbewegen.

Loop over het filosofenpad


Lekker wandelen in stilte? Dat doe je over het Filosofenpad. Dit pad volgt een smal stroompje, waarbij je loopt tussen oude kersenbomen. Dit is een van de meer rustige plekken van Kyoto waarbij je de Japanse sfeer meteen zal merken. Loop je langs dit pad, dan kun je ook oude tempels bezoeken of lekker tussendoor uitrusten op een bankje met een goed boek.

Welke plekken ga jij bezoeken in Kyoto?

Recente blog artikelen

Treinpasse hoe werkt het feature image 01
Treinpassen, hoe werkt het?
Treinpassen in Japan, hoe werkt dit eigenlijk?
Top 10 bezienswaardigheden Japan feature image 01
Top 10 bezienswaardigheden in Japan
Ga jij naar Japan binnenkort en ben...
welke eilanden heeft Japan feature image 01
Welke eilanden heeft Japan?
Ben jij benieuwd welke eilanden Japan zoal heeft? Japan beschikt over vier prachtige eilanden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Elk eiland is weer uniek en heeft een geheel eigen sfeer. In dit artikel kom je meer te weten over deze vier eilanden van Japan en wat hun kenmerken zijn. Lees snel verder en ontdek welke mooie eilanden je zeker moet bezoeken als je naar Japan reist.
De bekendste Japanse gerechten feature image 01
De bekendste Japanse gerechten
en jij benieuwd wat de bekendste Japanse gerechten zijn?
Wat te doen in Tokio feature image 01
Wat te doen in Tokio?
Ga je naar Tokio en ben je benieuwd welke plekken je zeker niet mag overslaan als je deze toffe stad bezoekt? In Tokio is volop te zien en te doen. Reden genoeg voor ons om uit te zoeken welke bezienswaardigheden je echt gezien moet hebben. In dit artikel vertellen wij je welke toffe dingen er zoal in Tokio te zien en te doen zijn. Ben jij al nieuwsgierig? Lees dan snel verder en ontdek meer!