Welke eilanden heeft Japan?

welke eilanden heeft Japan feature image 01

Samenvatting Artikel

Dit zijn de mooiste eilanden van Japan

Ben jij benieuwd welke eilanden Japan zoal heeft? Japan beschikt over vier prachtige eilanden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Elk eiland is weer uniek en heeft een geheel eigen sfeer. In dit artikel kom je meer te weten over deze vier eilanden van Japan en wat hun kenmerken zijn. Lees snel verder en ontdek welke mooie eilanden je zeker moet bezoeken als je naar Japan reist.

Eilanden van Japan

Hokkaido

Hokkaido is een prachtig Japans eiland en is tevens het meest noordelijk gelegen eiland. Het eiland heeft een oppervlakte van ruim 83.456 km² en is na Honshu het grootste eiland. Sapporo is de hoofdstad van Hokkaido. Hier wordt tevens het bekende Sapporo bier gebrouwen. Het eiland Hokkaido is vrij groot, maar heeft slechts 6 miljoen inwoners. Je zal hier dan ook veel mooie ongerepte natuur tegenkomen. Ideaal als je van wandelen houdt en graag buiten bent. Hokkaido heeft een continentaal klimaat, wat ook wel een landklimaat is. Het eiland heeft hierdoor koude winters en warme zomers. Dit eiland is naast een zomervakantie dan ook zeer geschikt voor wintersport, gezien er in het westen en noorden veel sneeuw kan vallen.

Honshu

Het eiland Honshu is het bekendste en tevens grootste eiland van Japan. Dit eiland heeft een oppervlakte van wel 230.500 km². Op Honshu wonen meer dan 110 miljoen inwoners die vooral wonen in de grote steden. Zo wonen er in Tokio ruim 36 miljoen mensen en als je hier de overige steden zoals Yokohama, Kyoto, Osaka, enzovoort bij optelt, kom je al snel uit bij de 110 miljoen inwoners. Het eiland is vrij dunbevolkt. Dit komt doordat Honshu een vrij uitgestrekt eiland is en een lengte heeft van 1.300 km. In de wereld is Honshu vooral een bekend eiland vanwege de hoofdstad Tokio. Samen met Parijs, Londen en New York maakt Tokio deel uit van de vier grote wereldsteden. Bezoek je Japan, dan is Honshu jouw startpunt.

Shikoku

Het kleinste eiland van Japan is Shikoku. Shikoku heeft een oppervlakte van 18.803  km². Op het eiland wonen ongeveer 4,2 miljoen mensen. De grootste stad van het eiland is Matsuyama, wat slechts 500.000 inwoners telt. Het eiland is vrij bergachtig en je zal er ook de hoogste berg Mount Ishizuchi kunnen vinden. Deze berg in Ehime is wel 1982 meter hoog. Wat dit eiland vooral geliefd maakt is zijn 88-tempelroute. Deze wordt gelopen door zowel pelgrims als wandelaars. Wat ook geweldig is om te doen, is lopen door de Iya Vallei over de vele hangbruggen die nog door samoerais gemaakt zijn. Net zo spectaculair is kanoën over de Shimanto rivier en het bezoeken van de Ritsurin garden, wat een bekende Japanse tuin is.

Kyushu

Kyushu is een mooi eiland dat naast het eiland Shikoku ligt. Tevens ligt het eiland ten zuiden van Honshu. Op het eiland Kyushu wonen meer dan 13,4 miljoen inwoners. Dit is iets meer dan het eiland Hokkaido. Dit terwijl het eiland Kyushu een stuk kleiner is met een oppervlakte van slechts 42.231 km². Dit eiland wordt gezien als de bakermat van de Japanse cultuur en heeft een subtropisch klimaat. Hierdoor heeft het eiland het gehele jaar door een fijne temperatuur. Dit is tevens een reden waarom er veel rijst, thee, tabak en soja verbouwd wordt en Japan al jarenlang profiteert van de handel op dit eiland. Het eiland Kyushu wordt ook veel bezocht, omdat de plaats Nagasaki gedurende de Tweede Wereldoorlog door de atoombom veel te verduren heeft gekregen.

Welk eiland in Japan zou jij graag willen bezoeken? 

Recente blog artikelen

Treinpasse hoe werkt het feature image 01
Treinpassen, hoe werkt het?
Treinpassen in Japan, hoe werkt dit eigenlijk?
Top 10 bezienswaardigheden Japan feature image 01
Top 10 bezienswaardigheden in Japan
Ga jij naar Japan binnenkort en ben...
De bekendste Japanse gerechten feature image 01
De bekendste Japanse gerechten
en jij benieuwd wat de bekendste Japanse gerechten zijn?
Wat te doen in Tokio feature image 01
Wat te doen in Tokio?
Ga je naar Tokio en ben je benieuwd welke plekken je zeker niet mag overslaan als je deze toffe stad bezoekt? In Tokio is volop te zien en te doen. Reden genoeg voor ons om uit te zoeken welke bezienswaardigheden je echt gezien moet hebben. In dit artikel vertellen wij je welke toffe dingen er zoal in Tokio te zien en te doen zijn. Ben jij al nieuwsgierig? Lees dan snel verder en ontdek meer!
Wat te doen in Kyoto feature image 01
Wat te doen in Kyoto?
Ga jij Kyoto binnenkort bezoeken en ben je benieuwd wat hier allemaal te doen is? Kyoto heeft vele bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Om die reden hebben wij de beste bezienswaardigheden in Kyoto voor je op een rijtje gezet die je zeker niet over mag slaan. Lees snel verder en ontdek wat er zoal te doen is in Kyoto.