Wat te doen in Tokio?

Wat te doen in Tokio feature image 01

Samenvatting Artikel

Bezoek je Tokio? Dan moet je zeker deze plekken bezoeken

Ga je naar Tokio en ben je benieuwd welke plekken je zeker niet mag overslaan als je deze toffe stad bezoekt? In Tokio is volop te zien en te doen. Reden genoeg voor ons om uit te zoeken welke bezienswaardigheden je echt gezien moet hebben. In dit artikel vertellen wij je welke toffe dingen er zoal in Tokio te zien en te doen zijn. Ben jij al nieuwsgierig? Lees dan snel verder en ontdek meer!

Bezoek de tempels in Tokio

In Tokio zijn er vele bijzondere tempels te vinden. Zo is het zeker aan te raden om de Senso-Ji Tempel te bezoeken. Dit is een prachtige tempel in verschillende mooie kleuren met veel gebouwen waar je naartoe kunt lopen. Onderweg naar de tempel zal je allemaal kleine tempeltjes tegenkomen. Dit noemt men ook wel de Nakamise-dōri, wat tevens het bezoeken waard is. Je kunt er diverse lekkernijen proeven en souvenirs kopen. Een andere zeer bekende tempel is de Meiji Shrine. Deze tempel beschikt over grote houten deuren en staat in een prachtige groene omgeving. Dit bezoekje kun je ook combineren met een bezoekje aan de wijk Harajuku, waar we hieronder meer over vertellen.

Bezoek de wijk Harajuku

De wijk Harajuku is zeker het bezoeken waard. Wellicht ken je het nummer ‘Harajuku Girls’ van Gwen Stefani wel. In deze videoclip dansen vele jongeren die uitbundig gekleed zijn en de stijl uit de wijk Harajuku laten zien. Harajuku kan een combinatie van roze en witte kleding zijn, knalkleuren, maar ook zwarte kleding. Bezoek je de wijk Harajuku, dan is de kans groot dat je veel Harajuku jongeren zal tegenkomen. Ga bij voorkeur op een zondag langs en spot ze op de Jingubrug. Shoppen kun je ook goed doen in deze toffe wijk. Dit doe je het beste in Takeshita Street.

Geniet van het uitzicht in Tokyo Tower

Als je echt een mooi uitzicht in Tokio wilt zien, kun je het beste de Tokyo Tower bezoeken. Deze toren staat ook wel bekend als de op een na grootste toren van Tokyo. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Tokio. Ook om de toren heen vind je prachtige bezienswaardigheden, zoals tempels. Wil je veel van Tokio zien, dan mag je deze toren zeker niet overslaan.

Bezoek de Tsukiji Fish Market

Kun jij een lekker visje niet weerstaan? Bezoek dan zeker de Tsukiji Fish Market. Dit is de grootste vismarkt ter wereld. Het beste kun je ‘s ochtends vroeg gaan, want dan vindt er de meeste activiteit plaats. Veel handelaren zijn dan druk met het verkopen van hun nieuwe vangst. Je kunt er een lekker sushi ontbijt nemen of lunchen in een van de fijne tentjes in de omgeving. Hier wordt de meest verse sushi verkocht.

Wandel in Ueno park

Lekker wandelen? Dat doe je in Ueno park. Dit is niet het grootste park van Tokio, maar je kunt er wel verschillende dingen doen. Zo zijn er diverse tempels, musea en andere prachtige bezienswaardigheden te vinden. Bezoek het Tokyo Metropolitan Art Museum of ga langs bij het Tokyo National Museum, waar je je ogen uit zal kijken.

Weet jij al welke plekken in Tokio je gaat bezoeken?


Recente blog artikelen

Treinpasse hoe werkt het feature image 01
Treinpassen, hoe werkt het?
Treinpassen in Japan, hoe werkt dit eigenlijk?
Top 10 bezienswaardigheden Japan feature image 01
Top 10 bezienswaardigheden in Japan
Ga jij naar Japan binnenkort en ben...
welke eilanden heeft Japan feature image 01
Welke eilanden heeft Japan?
Ben jij benieuwd welke eilanden Japan zoal heeft? Japan beschikt over vier prachtige eilanden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Elk eiland is weer uniek en heeft een geheel eigen sfeer. In dit artikel kom je meer te weten over deze vier eilanden van Japan en wat hun kenmerken zijn. Lees snel verder en ontdek welke mooie eilanden je zeker moet bezoeken als je naar Japan reist.
De bekendste Japanse gerechten feature image 01
De bekendste Japanse gerechten
en jij benieuwd wat de bekendste Japanse gerechten zijn?
Wat te doen in Kyoto feature image 01
Wat te doen in Kyoto?
Ga jij Kyoto binnenkort bezoeken en ben je benieuwd wat hier allemaal te doen is? Kyoto heeft vele bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Om die reden hebben wij de beste bezienswaardigheden in Kyoto voor je op een rijtje gezet die je zeker niet over mag slaan. Lees snel verder en ontdek wat er zoal te doen is in Kyoto.