Treinpassen, hoe werkt het?

Treinpasse hoe werkt het feature image 01

Samenvatting Artikel

Treinpassen in Japan: zo werkt het

Treinpassen in Japan, hoe werkt dit eigenlijk? Japan beschikt over een groot spoornetwerk met snelle tijden die een stipte dienstregeling hebben. Je kunt per trein overal naartoe. Zelfs de kleinste dorpjes beschikken over een station. De treinen zijn altijd heerlijk schoon en je kunt je er in alle rust in terugtrekken met een goed boek. Echter zijn de treinen in Japan vrij duur. Gelukkig is hier een oplossing voor, namelijk de Japan Railway Pass! In dit artikel vertellen wij je hier meer over. 

Wat is de Japan Railway Pass?

De Japan Railway Pass is een speciale treinpas die de Japanners voor toeristen hebben bedacht. Dit omdat normale treinreizen in Japan vrij duur zijn. Met een JR Pass is het mogelijk om voor een bepaalde periode onbeperkt door geheel Japan met de trein te reizen. De JR Pass is dan ook een tijdelijk treinabonnement die reizen door Japan goedkoper maakt. Er zijn verschillende soorten Japan Railway Passes verkrijgbaar. Dit is geheel afhankelijk van hoe lang je in Japan verblijft. Zo kun je kiezen uit een JR Pass voor 7, 14 of 21 dagen.

Wat kun je met de Japan Railway Pass?

Een Japan Railway Pass biedt diverse mogelijkheden. Zo kun je met de JR Pass onbeperkt kilometers maken door heel Japan, dus bijvoorbeeld van Kyoto naar Tokio of andere steden of bezienswaardigheden. Ook is het mogelijk om vooraf zitplaatsen in de trein te reserveren, zodat je verzekerd bent van een zitplek. Tevens mag je ermee reizen met de hogesnelheidstrein en gebruik maken van de veerboot Hiroshima-Miyajima.

Wat kun je niet met de Japan Railway Pass?

Er zijn ook een aantal dingen niet mogelijk met de JR Pass. Zo is het niet mogelijk om te reizen met Mizuho of Nozomi treinen. Ook mag je niet gebruik maken van ander openbaar vervoer in Japan, zoals de bus of de metro. Het is niet toegestaan om de JR Pass tijdelijk te pauzeren en na 21 dagen reizen mag je de pas niet meer gebruiken. 

Zo koop je een Japan Railway Pass

Wil je graag een Japan Railway Pass gebruiken, dan is het goed om te weten dat je deze pas niet in Japan zelf kunt kopen. Je moet de JR Pass dan ook voordat je vertrekt hebben gekocht. Dit kun je het beste maximaal 90 dagen voor je hem wilt gebruiken doen. Nadat je de JR Pass besteld hebt, krijg je een voucher die binnen 90 dagen geactiveerd moet worden in Japan zelf. Deze voucher kun je kopen op JRPass.com.

Nog een ander punt: als je wilt reizen, heb je ook een treinkaartje nodig. Alleen een JR Pass volstaat niet. Om op het perron te komen, dien je in een aparte rij langs de spoorwegbeambte te gaan. Deze laat je via een hek op het perron. Het is belangrijk je JR Pass niet te vergeten tijdens je reis, omdat je anders een dure boete te wachten staat.

Wil jij ook reizen met de Japan Railway Pass? Houd dan zeker deze informatie in je achterhoofd. Wij wensen je veel plezier in Japan!

Recente blog artikelen

Top 10 bezienswaardigheden Japan feature image 01
Top 10 bezienswaardigheden in Japan
Ga jij naar Japan binnenkort en ben...
welke eilanden heeft Japan feature image 01
Welke eilanden heeft Japan?
Ben jij benieuwd welke eilanden Japan zoal heeft? Japan beschikt over vier prachtige eilanden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Elk eiland is weer uniek en heeft een geheel eigen sfeer. In dit artikel kom je meer te weten over deze vier eilanden van Japan en wat hun kenmerken zijn. Lees snel verder en ontdek welke mooie eilanden je zeker moet bezoeken als je naar Japan reist.
De bekendste Japanse gerechten feature image 01
De bekendste Japanse gerechten
en jij benieuwd wat de bekendste Japanse gerechten zijn?
Wat te doen in Tokio feature image 01
Wat te doen in Tokio?
Ga je naar Tokio en ben je benieuwd welke plekken je zeker niet mag overslaan als je deze toffe stad bezoekt? In Tokio is volop te zien en te doen. Reden genoeg voor ons om uit te zoeken welke bezienswaardigheden je echt gezien moet hebben. In dit artikel vertellen wij je welke toffe dingen er zoal in Tokio te zien en te doen zijn. Ben jij al nieuwsgierig? Lees dan snel verder en ontdek meer!
Wat te doen in Kyoto feature image 01
Wat te doen in Kyoto?
Ga jij Kyoto binnenkort bezoeken en ben je benieuwd wat hier allemaal te doen is? Kyoto heeft vele bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Om die reden hebben wij de beste bezienswaardigheden in Kyoto voor je op een rijtje gezet die je zeker niet over mag slaan. Lees snel verder en ontdek wat er zoal te doen is in Kyoto.