Dit zijn de meest beroemde gerechten uit Japan
Ben jij benieuwd wat de bekendste Japanse gerechten zijn? Er zijn diverse soorten beroemde gerechten in Japan die niet zonder reden zo bekend zijn geworden. Deze gerechten zijn namelijk stuk voor stuk erg smaakvol. In dit artikel hebben wij de bekendste Japanse gerechten voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek wat de bekendste Japanse gerechten zijn.
Bento
Met Bento wordt in de Japanse keuken met name lunch bedoeld. Zowel jong als oud neemt in Japan dagelijks een gezonde bento-box lunch mee naar school of naar het werk. De maaltijd die hierin zit, wordt op kamertemperatuur gegeten. Een bento box is opgedeeld in meerdere vakken of lagen waar weer verschillende soorten voedsel in zitten. Een elastische band houdt de lagen bij elkaar. Een bento box bestaat doorgaans uit drie delen, waaronder een deel met koolhydraten (rijst, brood, pasta), een deel met proteïnen (vlees, vis en ei) en een deel met groente en fruit. Deze boxen kunnen er zo simpel uitzien als je maar wilt, maar je kunt ze uiteraard ook op een mooie manier presenteren.
Sushi
Sushi is een van de meest populaire gerechten uit Japan. Er zijn diverse soorten sushi, waarvan de meest bekende nigiri (vlees- of visplakjes op rijst) en de maki (rijst met stukjes vis of groente in gerold zeewier). Je kunt sushi vrijwel overal kopen. Zowel op de markt als in de supermarkt, op straat en je kunt het uiteraard eten in restaurants. Sushi op de markt wordt vaak vers bereid en ook de sushi in Japanse supermarkten is het proberen waard.
Sashimi
Sashimi is ook wel rauwe vis dat net als sushi met wasabi en sojasaus geserveerd wordt. Deze vis is echt supervers en verkrijgbaar in diverse soorten. Sashimi wordt doorgaans gegeten als voorgerecht of tussendoortje en moet je zeker proberen als je Japan bezoekt.
Ramensoep
Ramensoep is een overheerlijke soep die veel gegeten wordt in Japan. Ramen spreek je ook wel uit als ‘RAA0men’. Het is een Japanse noedelsoep die uit vier elementen bestaat, namelijk ramen noedels, bouillon, tare en toppings. De bouillon is doorgaans getrokken van een mengsel van kip en varkensvlees, maar kan ook getrokken zijn van zeevruchten en groenten.
Miso soep
Miso soep is een soep die dagelijks in Japan wordt gegeten. Miso is ook wel traditionele pasta van gefermenteerde bonen, zout en rijst. De bouillon wordt gemaakt van gedroogde vis vlokken en zeewier. Dit is de basis waaraan naar keuze vis, vlees of tofu aan toegevoegd kan worden.
Yakitori
Yakitori is een zeer populair gerecht dat bestaat uit gegrilde spiesjes met vis, vlees of groente eraan. In Japan zijn er zelfs speciale yakitori restaurants waar je een uniek stokje kunt bestellen of een samengesteld yakitori menu kunt bestellen. Yakitori wordt doorgaans als snack gegeten en niet als volwaardige maaltijd. Wel kun je er vaak rijst of soep bij bestellen als je toch een volledige maaltijd wilt eten.
Welke Japanse gerechten ga jij proberen?